У 50-60 років організм переживає стресову фазу – шкіра обвисає, починається клімакс. Щоб в цей період зуміти скинути кілька зайвих кілограмів, важливо уникати певних вуглеводів.
Тільки чоловіки з віком стають харизматичний і привабливіше? Як би не так! Ми, жінки, після 50 все ще можемо виглядати сексуально і бути більш бажаними, чим будь-коли. Приклади: Дженніфер Лопес і Дженніфер Еністон. Ці дами доводять нам, що навіть під час клімаксу і уповільненої метаболізму все ще можливо привести тіло в форму і відчувати себе добре. Як цього добитися? За допомогою дисциплінованого харчування.
Це не означає, що вам потрібно їсти тільки листя салату. Але в цьому віці особливо важливо забезпечувати організм поживними речовинами і уникати деяких продуктів. В молодості більшість з нас може побалувати себе шматком торта або макаронами, не ризикуючи набрати вагу, але після 50 років наш метаболізм не дасть зробити це без наслідків. Тепер давайте дізнаємося, які вуглеводні продукти краще викреслити з раціону.
Рис – будь то чорний, довгозерний або басматі – це справжня калорійна бомба. Біла версія в приготованому вигляді містить близько 240 калорій, але в ній немає вітамінів і мінералів. Якщо ми маємо перевищити рекомендований розмір порції, а також з’їмо м’ясо або рибу, ми швидко потрапимо в калорійну пастку. Крім того, через брак вітамінів рис відразу ж розпізнається і засвоюється організмом як джерело енергії. Рівень цукру в крові і інсулін швидко підвищуються, при цьому почуття ситості не виникає. Це може привести до появи нового апетиту. підсумок: Ми з’їдаємо більше, чим планувалося, особливо під час стресової фази клімаксу.
2. Сухофрукти
Багато хто любить їсти сухофрукти замість солодощів. Сушені фініки, ківі або банани можна додавати в йогурт, смузі або мюслі. Проте сушений варіант далеко не такий корисний, як свіжі фрукти, тому краще уникати його в старшому віці. Залежно від фрукта в плоді міститься від 15 до 20 грамів натурального цукру. Разом з жменею сухофруктів ви споживаєте майже в 4 рази більше фруктози, чим зі свіжими фруктами. Після 50 років організм може обробляти таку кількість досить повільно, тому він накопичує надлишки цукру у вигляді жиру.
3. Білий хліб
Слід уникати білого хліба з тих же причин, що і рису. Борошно дрібного помелу містить менше клітковини, чим цільнозернових борошно, тому що міститься в ній крохмаль швидше розщеплюється в травному тракті, а цукор відразу ж потрапляє в кров. Це різко підвищує рівень інсуліну. Звичайно, організм швидко отримує енергію, але потім цукор в крові стрімко падає, і знову з’являється голод. Пшениця також містить фруктан – вуглевод, який у міру старіння перетравлюється і ферментує в кишечнику з працею, особливо при повільному метаболізмі. підсумок: здуття живота.
У молодому віці більшість з нас вже помічають, що алкоголь не дає організму нічого хорошого. Але з ним варто бути ще обережнішими жінкам старше 50 років, оскільки містяться в алкоголі солі і ферментована фруктоза мають тенденцію пошкоджувати ослаблену травну систему. Вони сповільнюють спалювання жир, так як печінка відразу намагається знешкодити отруту. Тому пиво і спиртні напої – це вбивці стрункості. 2-3 келиха – це вже приблизно 500 кілокалорій, тобто третину щоденної потреби в енергії. Також алкоголь утримує воду, провокує появу набряків і посилює целюліт. Дамам, які страждають від припливів спека, слід утримуватися від вуглеводного напою.
5. Паста (макарони)
Звичайно, тарілка спагеті з великою кількістю сиру гріє душу і може час від часу надаватися на тарілці. Але жінкам старше 50 років краще обмежити їх споживання. Оскільки макарони (ми говоримо про класичному варіанті), зроблені з білого борошна, також є вуглеводами короткій ланцюга, які швидко потрапляють в кровотік і можуть сприяти ранній появі діабету. Але це ще не все: тісто для макаронів надзвичайно пористе і має тенденцію вбирати соус. Це робить страва соковитим, але при цьому значно збільшує кількість калорій.