22 березня 2017
Жири – необхідний компонент харчування, який допомагає організму засвоювати вітаміни, виробляти гормони і будувати клітини, а також благотворно впливає на стан шкіри і волосся. Проблема лише в тому, що кількість що надходять в організм жирів зазвичай значно перевищує нормальний показник в 20-30% від денного раціону. 5 нехитрих пристосувань і продуктів поспішають вам на допомогу, щоб зменшити кількість споживаних жирів.
1. Суміш пряних трав
Eсли ви не уявляєте шніцель без панірування, то задумайтеся про те, наскільки корисний «комплект» з борошна і сухариків. Краще придумайте їм здорову заміну, змішавши сушені трави, насіння і перець за смаком. При цьому уникайте готових приправ, оскільки зазвичай вони містять підсилювачі смаку.
2. Лимон
Для любителів салатів лимонний сік – гідна альтернатива маслу, яке при частому вживанні значно підвищує кількість жиру. Змішайте лимонний сік в рівних кількостях з оливковою олією, за бажанням додайте трохи тертого часнику, приправте перцем – і ви отримаєте прекрасну заправку для салату.
3. Пароварка
Готуючи їжу в пароварці, ви значно знижуєте кількість жирів, оскільки продукти готуються над парою, а не на маслі. Додатковим плюсом є і той факт, що більшість сучасних пароварок мають функцію, що дозволяє оброблений продукти, зберігши максимальну кількість вітамінів.
4. Харчовий контейнер
Жири – фаворити ресторанних гуру, оскільки вони дозволяють зробити страва набагато смачніше. Якщо ресторанної їжі ви віддасте перевагу домашню, то значно скоротите кількість споживаних жирів. Перекусити домашньою їжею ви завжди можете і поза домашніх стін, захопивши собою їжу в контейнері. Однак варто врахувати, що краще зупинити свій вибір на скляній або емальованому тарі, оскільки існує думка, що пластикові бокси сприяють появі в їжі речовин, що порушують метаболізм жіночих статевих гормонів.
5. Гриль
Відмінний спосіб готувати без масла і при цьому дуже смачно! Якщо погода дозволяє – на вулиці, якщо немає – в духовці, оснащеної функцією «гриль». Можна також використовувати спеціальну сковорідку-гриль, рифлене дно якої дозволяє продукту не стикатися з маслом.