26 грудня 2015
Баночка з домашньої Гранола або мішечок з пряними горішками стануть відмінним подарунком рідним і близьким. По-перше, це не застарілий і не виходить з моди handmade. По-друге – це справжній біо-продукт без консервантів і стабілізаторів!
Гранола (базовий рецепт)
Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть кулінарної папером. У мисці змішайте 3 склянки вівсяних пластівців, 1/2 склянки зерен пшениці, 1/4 чашки меленого лляного насіння, і 1/4 ч.л. солі. У каструлі змішайте 1/4 склянки сиропу (можна замінити на цукор і воду) і 1/4 склянки кокосового масла. Поставте каструлю на вогонь і почекайте поки суміш розтане. Викладіть на деко сухі інгредієнти і залийте рівним шаром сиропу. Запікайте до золотистого кольору 15-18 хвилин. Остудіть і перекладіть в красиву банку. Зберігати такий продукт можна до 1 місяця.
Ви можете додати до основних інгредієнтів на свій смак різні насіння, горіхи, сухофрукти. Ось кілька ідей:
- До сухої суміші додайте 1/2 склянки сирого гарбузового насіння, 1/4 склянки насіння соняшнику, 2 ст. л. насіння Чіа, 1 ст. л. насіння кунжуту, 1/4 ч.л. спецій для гарбузового пирога.
- До сухої суміші додайте 3/4 склянки нарізаного мигдалю. А в суміш з сиропом, додайте 4 ч. Л. чистого ванільного екстракту. Після випічки до Гранола додайте 1/2 склянки сушеної вишні.
- У сироп додайте 3 ст. л. несолодкого какао-порошку. Після випічки умішайте до Гранола 1/2 склянки нарізаних бананових чіпсів і 1/4 склянки несолодкої кокосової стружки.
Шоколадно-малиновий соус
На повільному вогні в каструлі нагрійте суміш з 1 склянки води, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки какао-порошку, 1/4 склянки світлого кукурудзяного сиропу, 120 г нарізаного гіркого шоколаду і 1/2 ч.л. Варіть, поки шоколад не розплавиться. Дайте охолонути, потім втрутився 2 ст.л. малинового лікеру. Розлийте по банках і тримайте в холодильнику.
Апельсинові цукати в шоколаді
Апельсинову шкірку від 3 плодів наріжте на тонкі смужки і проваріть в киплячій воді 15 хвилин. Злийте воду і гарненько промийте корки. Приготуйте сироп: змішайте по 3 чашки цукру і води і варіть до повного розчинення кристалів цукру. Зменшіть вогонь, викладіть кірки і готуйте їх до м’якості, приблизно 45 хвилин. Відкиньте на друшляк, дайте стесь сиропу і викладіть на деко сохнути на 8 годин (на ніч). Розтопіть ½ плитки темного шоколаду і опустіть кожен шматочок на половину довжини в топлений шоколад. Дайте охолонути. Складіть в банку або мішечок.
солона Карамель
На повільному вогні варите суміш 1,5 склянки цукру і 1/2 склянки води (обертаючи каструлю, але не помішуючи сам сироп) до темно-бурштинового кольору, близько 12 хвилин. Зніміть з вогню, влийте 1 склянка вершків, додайте 1 ч.л. ванілі і 1/2 ч.л. солі. Дайте охолонути, потім розлийте по банках і охолодіть.
гострі горішки
Нагрійте духовку до 150 градусів. Збийте міксером 2 яєчних білка в міцну піну. Додайте 2/3 чашки цукру, додайте ½ ч.л. порошку чилі, ½ ч.л. кайенского перцю. ½ ч.л. солі і 2 ч.л. вустерширського соусу. 3 чашки горіхів (арахіс, волоські, кешью, фісташки) змішайте з 4 ст.л. розтопленого вершкового масла і 1/3 тертого пармезану. Змішайте горіхи з білкової сумішшю і розподіліть в один шар на листі. Запікайте від 30 до 40 хвилин. Дайте охолонути і розподіліть по герметичним пакетами або контейнерів. Зберігайте до 1 тижня.