5 Рецептів зігріваючих зимових супів

– з комфортними рецептами для прохолодних днів

У прохолодний зимовий день ніщо так не зігріє НЕ підбадьорить, як теплий ароматний суп. Багато хто погодиться, що конкретно в зимові місяці пробуджується особлива любов до супів – ними змінюють і головне страва на ланч, і звичайні салати на закуску. У розпал зими ділиться рецептами 5 апетитних супів, зігріваючих в мороз.

Пивний суп з сиром

Густий зігріваючий суп, який сміливо замінить головне страва.

Що готуємо: Пивний суп з сиром

Час приготування: 8-9 годин

1 літр курячого або овочевого бульйону

333 мл темного пива

250 гр чистої і дрібно порізаної моркви

150 гр дрібно порізаного селери

200 гр дрібно порізаного білого лука

1 чайна ложка солі

половина чайної ложки перцю

1 чайна ложка вустерського соусу (факультативно)

650 гр потертого сиру чеддар

125 гр 22% вершків

Найкраще такий суп готувати в мультиварці. Для цього необхідно наповнити її бульйоном, пивом, морквою, селерою і цибулею і додати зверху сіль і перець, також вустерский соус. Закрити і варити в повільному режимі протягом 6-8 годин. Після того, як бульйон зварився, прибрати кришку і вмішати потертий сир і вершки, перемішуючи до тих пір, поки сир не розтане. Знову закрити суп кришкою і доварити протягом 15 хвилин. Подавати його можна з хлібом з солоним маслом або претцелі.

Курячий суп-локшина

Традиційний зимовий суп для холодного дня, незвичайно, коли до горла підступає ненависна застуда.

Що готуємо: Курячий суп-локшина

Час приготування: 1,5 години

750 мл курячого бульйону

3 моркви, порізаних кільцями

щіпка солі і щіпка чорного перцю

2 попередньо відварених курячих грудки

60 гр свіжого кропу

60 гр свіжої петрушки

Поставити курячий бульйон на середній вогонь і довести до легкого кипіння. Додати моркву і потримати на вогні близько 8 хвилин. Курячі грудки порізати на маленькі кубики і додати в бульйон. В окремій каструлі довести підсолену воду до кипіння і відварити локшину до неповної готовності. Злити локшину і додати її в бульйон. Посолити і поперчити суп і довести до кипіння. Перед подачею додати в тарілку дрібно порізаний кріп і петрушку.

Французький цибульний суп

Класичний рецепт супу часів Людовика XV і раніше залишається хітом ресторанів французької кухні в зимовий час.

Що готуємо: Французький цибульний суп

Час приготування: 1,5 години

1 кг ріпчастої цибулі, очищеного і порізаного кільцями

3 столових ложки вершкового масла

100 гр тертого сиру грюйер

щіпка меленого чорного перцю

1 чайна ложка цукру

2 літри курячого бульйону

1 столова ложка оливкової олії

50 мл білого сухого вина

1 вчорашній багет

Розтопити масло в каструлі і додати порізану кільцями цибулю, зверху посипавши цукром. Готувати близько 40 хвилин на повільному вогні, безупинно помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане м’яким і золотисто-коричневим. Посипати на цибулю тортури, додати вино, бульйон і спеції, і варити ще півгодини. У цей час порізати багет широкими шматочками і смажити в духовці під грилем протягом 4 хвилин до стану хрусткої скоринки. Розкласти суп по чашках, чашки виставити на деко, в кожну додати по 1-2 шматка підсмаженого багета. Зверху посипати кожну порцію тертим сиром. Поставити під гриль на 4-5 хвилин до тих пір, поки сир не розтопиться. подавати відразу.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code