5 Рецептів приватного кухаря

14 квітня 2016

Нілл Ентоні – досвідчений кулінар, великий любитель домашньої їжі і ведучий нового шоу «Приватний кухар» розважального кулінарного телеканалу Food Network – заробив свою славу, працюючи шефом-кондитером в ресторані Гордона Рамзі в Лондоні. Через 10 років кропіткої роботи в одному з кращих ресторанів світу, Нілл повернувся в Кейптаун і став приватним шеф-кухарем. Для своїх клієнтів він створює справжні кулінарні шедеври, рецептами яких він готовий поділитися з нами.

Курячі стегенця з пенне і помідорами чері

На 4-6 порцій // Час приготування 25 хвилин

  • 6 курячих стегенець, без кісток і шкіри, розрізати
  • 150 г пасти Пенне
  • Оливкова олія
  • 1 лимон, вичавити сік
  • Сіль і перець (за смаком)
  • Пармезан, натерти
  • 1 гілочка кропу, нашаткувати
  • 1 гілочка кінзи, нашаткувати
  • 1 ½ ст л майонезу
  • 10-15 помідорів чері, розрізати на 4 частини
  • 2 зубчики часнику, очистити і подрібнити
  • ½ лимона, вичавити сік
  1. Приготуйте 150 г пасти пенне згідно з інструкцією на упаковці.
  2. Поки готується паста, покладіть курячі стегенця в миску, додайте оливкову олію і лимонний сік, додайте дрібку солі і перцю (за смаком), перемішайте.
  3. Розріжте курячі стегна на кілька шматочків, нагрійте сковороду і обсмажуйте з обох сторін поки не з’явиться золотава скоринка. Відкладіть курку в сторону.
  4. У великій мисці змішайте подрібнений часник, 1,5 столові ложки майонезу, помідори черрі, свіжу зелень і лимонний сік, перемішайте.
  5. Додайте приготовлену пасту, курку і перемішайте, посипте тертим пармезаном і подавайте на стіл.

Томатний суп c смаженим сиром

На 2 порції // Час приготування 15 хвилин

  • 10 помідорів
  • 2 склянки томатного соку
  • Гострий соус Tabasco
  • 1 ст л тростинного цукру
  • 80 мл оливкової олії
  • 4 зубчики часнику, очистити і дрібно нарізати
  • 4 шматки хліба для тостів, розрізати навпіл
  • Вершкове масло
  • 6 скибочок твердого сиру (Едам або Чеддер)
  1. Розігрійте глибоку сковороду на великому вогні і додайте оливкового масла.
  2. Викладіть помідори на сковороду і смажте їх до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Додайте часник, томатний сік і трохи гострого соусу (за смаком).
  3. Гасіть до тих пір, поки суміш не нагріється, приблизно 5 хвилин.
  4. Перекладіть суміш в блендер і ретельно перемішайте, додайте оливкову олію, 1 столову ложку цукру, сіль і перець (за смаком).
  5. Намажте хліб маслом, покладіть сир і накрийте бутерброд другою половинкою хліба. Помістіть сендвіч в тостер або на сковорідку і підсмажте. Подавайте разом з супом.

Теплий салат з грибами, сочевицею і сиром фета

На 2 порції // Час приготування 15 хвилин

  • 100 г консервованої або вареної сочевиці
  • 100 г свіжих грибів
  • Оливкова олія
  • 1 цибуля-шалот, очистити і нарізати
  • 1 гілочка свіжого чебрецю
  • 1 ст л вершкового масла
  • 2-3 ст л зеленої цибулі, нарізати
  • ½ лимона, вичавити сік
  • 150 г сиру Фета
  • 1 червона цибуля, тонко нарізати
  1. Нагрійте 2 чайні ложки оливкової олії на сковороді, додайте цибуля-шалот, гриби, свіжий чебрець і дрібку солі. Підсмажуйте протягом 2 хвилин до тих пір, поки гриби не стануть м’якими, а потім додайте вершкове масло.
  2. Додайте на сковороду сочевицю і перемішайте, потім додайте зелену цибулю. Якщо ви використовуєте консервовану сочевицю, то промийте її від оцту перед тим як додавати до суміші на сковороді.
  3. Перш чим перекласти сочевицю в миску, збризніть її лимонним соком.
  4. Подавайте страва на стіл, приправивши оливковою олією і прикрасивши його тонко нарізаним червоним цибулею.

Лосось цибулею, печеними лимонами і голландським соусом

На 8 порцій // Час приготування 45 хвилин

  • 1 кг свіжого лосося, очистити
  • 250 г вершкового масла, розтопити
  • ¼ лука-шалот, нашаткувати
  • 100 мл винного оцту
  • 4 яєчних жовтки
  • 1 ч л гірчиці
  • 2 ст л сметани
  • 1 ч л шніт-цибулі, нашаткувати
  • 3 лимона, розрізати навпіл
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець (за смаком)
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Викладіть половинки лимонів на деко і запікайте протягом 45 хвилин.
  3. Поки лимони запікаються розділіть філе лосося на порції, приправте оливковою олією і сіллю і смажте на розпеченій сковороді 1-2 хвилини з кожного боку.
  4. Коли лимони будуть готові, викладіть на деко філе лосося і запікайте разом з лимонами ще 4 хвилини.
  5. Витягніть деко з духовки і вичавіть сік печених лимонів на філе лосося. Викладіть рибу і лимони на тарілки, приправте голландським соусом і подавайте на стіл!
  6. Для соусу в маленькій каструлі розтопіть масло на слабкому вогні. В іншій каструлі на середньому змішайте цибулю-шалот і винний оцет, готуйте 5-8 хвилин, періодично помішуючи. За допомогою блендера змішайте яєчні жовтки і гірчицю. Додайте гарячу оцтову суміш і розтоплене вершкове масло. Додайте сметану, дрібно нашатковану шніт-цибуля і сіль, ретельно перемішайте, накрийте миску і відставте в сторону.

Брауні з шоколадно-ягідним соусом

На 8 штук // Час приготування 40 хвилин

  • 350 г гіркого шоколаду, розламати
  • 150 г вершкового несолоного масла
  • 2 ч л ванільною пасти
  • 150 г тростинного цукру
  • ½ ч л розпушувача для тіста
  • 2 яйця, збити
  • 75 г борошна
  • 2 ст л порошку какао
  • 1 ч л солі
  • 250 г заморожених ягід
  • 80 мл йогурту
  • Невелика кількість бренді (за бажанням)
  • Нагрійте духовку до 180 градусів.
  1. Розтопіть 300 г шоколаду, масло і ванільну пасту разом на водяній бані. Зніміть з вогню, як тільки суміш повністю розтане.
  2. Змішайте яйця і цукор в міксері, додайте борошно, сіль, розпушувач для тіста і какао. Потім влийте розтоплену шоколадну суміш і ще раз ретельно перемішайте за допомогою міксера так, щоб суміш досягла однорідної консистенції.
  3. Вилийте суміш у форму для запікання, поставте її в духовку і випікайте протягом 25 хвилин.
  4. Після того, як ви витягнете пиріг з духовки, дайте йому трохи охолонути і розріжте на квадратні шматочки.
  5. Щоб приготувати шоколадний соус – розтопіть 50 грам шоколаду на водяній бані, дайте трохи охолонути.
  6. Щоб приготувати ягідний соус – змішайте заморожені ягоди, йогурт і бренді (якщо використовуєте) в міксері.
  7. Полийте Брауні ягідним і шоколадним соусами і подавайте на стіл!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code