14 квітня 2016
Нілл Ентоні – досвідчений кулінар, великий любитель домашньої їжі і ведучий нового шоу «Приватний кухар» розважального кулінарного телеканалу Food Network – заробив свою славу, працюючи шефом-кондитером в ресторані Гордона Рамзі в Лондоні. Через 10 років кропіткої роботи в одному з кращих ресторанів світу, Нілл повернувся в Кейптаун і став приватним шеф-кухарем. Для своїх клієнтів він створює справжні кулінарні шедеври, рецептами яких він готовий поділитися з нами.
Курячі стегенця з пенне і помідорами чері
На 4-6 порцій // Час приготування 25 хвилин
- 6 курячих стегенець, без кісток і шкіри, розрізати
- 150 г пасти Пенне
- Оливкова олія
- 1 лимон, вичавити сік
- Сіль і перець (за смаком)
- Пармезан, натерти
- 1 гілочка кропу, нашаткувати
- 1 гілочка кінзи, нашаткувати
- 1 ½ ст л майонезу
- 10-15 помідорів чері, розрізати на 4 частини
- 2 зубчики часнику, очистити і подрібнити
- ½ лимона, вичавити сік
- Приготуйте 150 г пасти пенне згідно з інструкцією на упаковці.
- Поки готується паста, покладіть курячі стегенця в миску, додайте оливкову олію і лимонний сік, додайте дрібку солі і перцю (за смаком), перемішайте.
- Розріжте курячі стегна на кілька шматочків, нагрійте сковороду і обсмажуйте з обох сторін поки не з’явиться золотава скоринка. Відкладіть курку в сторону.
- У великій мисці змішайте подрібнений часник, 1,5 столові ложки майонезу, помідори черрі, свіжу зелень і лимонний сік, перемішайте.
- Додайте приготовлену пасту, курку і перемішайте, посипте тертим пармезаном і подавайте на стіл.
Томатний суп c смаженим сиром
На 2 порції // Час приготування 15 хвилин
- 10 помідорів
- 2 склянки томатного соку
- Гострий соус Tabasco
- 1 ст л тростинного цукру
- 80 мл оливкової олії
- 4 зубчики часнику, очистити і дрібно нарізати
- 4 шматки хліба для тостів, розрізати навпіл
- Вершкове масло
- 6 скибочок твердого сиру (Едам або Чеддер)
- Розігрійте глибоку сковороду на великому вогні і додайте оливкового масла.
- Викладіть помідори на сковороду і смажте їх до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Додайте часник, томатний сік і трохи гострого соусу (за смаком).
- Гасіть до тих пір, поки суміш не нагріється, приблизно 5 хвилин.
- Перекладіть суміш в блендер і ретельно перемішайте, додайте оливкову олію, 1 столову ложку цукру, сіль і перець (за смаком).
- Намажте хліб маслом, покладіть сир і накрийте бутерброд другою половинкою хліба. Помістіть сендвіч в тостер або на сковорідку і підсмажте. Подавайте разом з супом.
Теплий салат з грибами, сочевицею і сиром фета
На 2 порції // Час приготування 15 хвилин
- 100 г консервованої або вареної сочевиці
- 100 г свіжих грибів
- Оливкова олія
- 1 цибуля-шалот, очистити і нарізати
- 1 гілочка свіжого чебрецю
- 1 ст л вершкового масла
- 2-3 ст л зеленої цибулі, нарізати
- ½ лимона, вичавити сік
- 150 г сиру Фета
- 1 червона цибуля, тонко нарізати
- Нагрійте 2 чайні ложки оливкової олії на сковороді, додайте цибуля-шалот, гриби, свіжий чебрець і дрібку солі. Підсмажуйте протягом 2 хвилин до тих пір, поки гриби не стануть м’якими, а потім додайте вершкове масло.
- Додайте на сковороду сочевицю і перемішайте, потім додайте зелену цибулю. Якщо ви використовуєте консервовану сочевицю, то промийте її від оцту перед тим як додавати до суміші на сковороді.
- Перш чим перекласти сочевицю в миску, збризніть її лимонним соком.
- Подавайте страва на стіл, приправивши оливковою олією і прикрасивши його тонко нарізаним червоним цибулею.
Лосось цибулею, печеними лимонами і голландським соусом
На 8 порцій // Час приготування 45 хвилин
- 1 кг свіжого лосося, очистити
- 250 г вершкового масла, розтопити
- ¼ лука-шалот, нашаткувати
- 100 мл винного оцту
- 4 яєчних жовтки
- 1 ч л гірчиці
- 2 ст л сметани
- 1 ч л шніт-цибулі, нашаткувати
- 3 лимона, розрізати навпіл
- Оливкова олія
- Сіль і перець (за смаком)
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть половинки лимонів на деко і запікайте протягом 45 хвилин.
- Поки лимони запікаються розділіть філе лосося на порції, приправте оливковою олією і сіллю і смажте на розпеченій сковороді 1-2 хвилини з кожного боку.
- Коли лимони будуть готові, викладіть на деко філе лосося і запікайте разом з лимонами ще 4 хвилини.
- Витягніть деко з духовки і вичавіть сік печених лимонів на філе лосося. Викладіть рибу і лимони на тарілки, приправте голландським соусом і подавайте на стіл!
- Для соусу в маленькій каструлі розтопіть масло на слабкому вогні. В іншій каструлі на середньому змішайте цибулю-шалот і винний оцет, готуйте 5-8 хвилин, періодично помішуючи. За допомогою блендера змішайте яєчні жовтки і гірчицю. Додайте гарячу оцтову суміш і розтоплене вершкове масло. Додайте сметану, дрібно нашатковану шніт-цибуля і сіль, ретельно перемішайте, накрийте миску і відставте в сторону.
Брауні з шоколадно-ягідним соусом
На 8 штук // Час приготування 40 хвилин
- 350 г гіркого шоколаду, розламати
- 150 г вершкового несолоного масла
- 2 ч л ванільною пасти
- 150 г тростинного цукру
- ½ ч л розпушувача для тіста
- 2 яйця, збити
- 75 г борошна
- 2 ст л порошку какао
- 1 ч л солі
- 250 г заморожених ягід
- 80 мл йогурту
- Невелика кількість бренді (за бажанням)
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- Розтопіть 300 г шоколаду, масло і ванільну пасту разом на водяній бані. Зніміть з вогню, як тільки суміш повністю розтане.
- Змішайте яйця і цукор в міксері, додайте борошно, сіль, розпушувач для тіста і какао. Потім влийте розтоплену шоколадну суміш і ще раз ретельно перемішайте за допомогою міксера так, щоб суміш досягла однорідної консистенції.
- Вилийте суміш у форму для запікання, поставте її в духовку і випікайте протягом 25 хвилин.
- Після того, як ви витягнете пиріг з духовки, дайте йому трохи охолонути і розріжте на квадратні шматочки.
- Щоб приготувати шоколадний соус – розтопіть 50 грам шоколаду на водяній бані, дайте трохи охолонути.
- Щоб приготувати ягідний соус – змішайте заморожені ягоди, йогурт і бренді (якщо використовуєте) в міксері.
- Полийте Брауні ягідним і шоколадним соусами і подавайте на стіл!