5 Проносних продуктів, які м’яко очистять кишечник

Коли порушується перистальтика кишечника, на виручку приходять продукти проносного дії. Вони м’яко очищають кишечник і стимулюють його роботу, але при цьому не викликають спазмів мускулатури.

  1. 1️⃣ Цільнозернові крупи і насіння льону
  2. 2️⃣ Ківі
  3. 3️⃣ Кисломолочні продукти
  4. 4️⃣ Буряк
  5. 5️⃣ Чорнослив

1️⃣ Цільнозернові крупи і насіння льону

У складі насіння льону і цільнозернових круп міститься груба клітковина. Вона, як абразив, проходячи по кишечнику, видаляє з нього непотрібні відкладення, стимулює перистальтику і нормалізує роботу ферментів.

Цільнозернові крупи зберігають більше цінних речовин, якщо їх не відварювати, а запарювати окропом.

2️⃣ Ківі

Цей екзотичний фрукт є ще одним цінним джерелом клітковини. До того ж в його склад входить унікальна речовина під назвою «актінідін», яке не тільки стимулює роботу кишечника, але і перешкоджає здуття живота. Якщо вам не подобається кислий смак ківі, то можете приготувати з нього салат з додаванням більш солодких фруктів.

3️⃣ Кисломолочні продукти

Кефір, айран, натуральний йогурт і ряжанка нормалізують мікрофлору в кишечнику і стимулюють його природну перистальтику. Однак важливо уважно дивитися на свіжість кисломолочних продуктів. Так, кефір триденної давності викличе НЕ послаблення, а зворотний ефект.

4️⃣ Буряк

Буряк з давніх часів вважається відмінним проносним і детоксикаційні засобом. Вона починає свою цілющу дію приблизно через півтори години після вживання. Буряк знищує гнильні бактерії, а також сприяє виведенню шлаків і токсинів.

Джерело фото: pixabay.com

Особливо сильним очисним властивістю володіє сік цього овоча. Його потрібно приймати тільки в свіжому вигляді. Починати потрібно з невеликих обсягів, поступово їх збільшуючи.

5️⃣ Чорнослив

Чорнослив, як і буряк, з давніх часів використовується як проносний продукту. Крім того, він сприяє відновленню нормальної мікрофлори кишечника і допомагає запобігти розвитку злоякісних новоутворень.

Незважаючи на всю користь чорносливу, з ним важливо не переборщити. Рекомендована добова доза – 5 штук. Чорнослив можна використовувати як доповнення до каш або натурального йогурту.

Замість чорносливу для поліпшення перистальтики кишечника можна вживати фініки, родзинки або інжир.

Якщо зміна раціону не допомогло вирішити проблему, обов’язково зверніться до лікаря. Можливо, дискомфорт в кишечнику – наслідок серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code