5 Причин, щоб включити горіхи в щоденний раціон

Горіхи – джерело мікро- та макроелементів. Розповідаємо, чому їх корисно їсти кожен день

Прийнято вважати, що від горіхів і насіння повніють – дівчата поголовно відмовляються від їх вживання, а потім не можуть знайти причину випадіння волосся, тьмяності і почуття стягнутості шкіри. Закликаємо вас підходити до дієти розумно – горіхи корисні для нашого здоров’я і не здатні уповільнити процес схуднення при помірному вживанні. Сьогодні розповімо про п’ять причини, чому горіхи незамінні:

ненасичені жири

З дитинства нам твердять про те, як корисно додавати в кашу вершкове масло для підтримки жіночого здоров’я. Ось тільки ніхто не ставить акцент на тому, що в маслі переважають насичені жири – ті самі, які відкладаються в наших боках і підвищують рівень холестерину в крові. Горіхи, на відміну від них, на 60-65 відсотків складаються з ненасичених жирів. Саме ці жири дійсно корисні для нашого здоров’я – прочищають судини і капіляри, зміцнюють їх стінки. Поліненасичені жирні кислоти, як правильно називати їх, допомагають активній роботі мозку – живлять його енергією, сприяють поліпшенню пам’яті і протистоять передчасного розвитку старечих хвороб. Лікарі зазначають, що щоденне вживання горіхів – ефективний захід щодо уповільнення хвороби Альцгеймера, якщо у вас є до неї схильність.

Весь спектр вітамінів

Від вітаміну Е до цинку – в горіхах містяться всі необхідні організму вітаміни. У мигдалі, наприклад, багато магнію – він корисний для краси шкіри, так як захищає тканини від старіння, і зміцнює серцевий м’яз. Бразильський горіх багатий селеном – цей мікроелемент має антибактеріальну дію і активно протистоїть інфекціям. В кешью міститься мідь і кальцій – вони зміцнюють кістки і зуби, фундук – марганець і фолієва кислота, незамінна для здоров’я репродуктивної системи, кедрові горіхи – піноленовая кислота, яка знижує відчуття голоду, фісташки – калій і фітостероли.

Источник счастья

У горіхах в надлишку міститься триптофан – амінокислота, яка в ході хімічних реакцій перетворюється в гормон серотонін. Він відповідальний за чудовий настрій, захищає від сезонної нудьги і полегшує перебіг менструального циклу. З’їдаючи 50 грамів горіхової суміші в день, ви надовго забезпечите себе бадьорістю і енергією на продуктивний день – в хорошому настрої все справи йдуть добре.

здоровий перекус

Горіхи багаті жирами і білком, тому надовго насичують. Їх можна вживати як в сирому, так і в готовому вигляді – обсмаженими. Радимо купувати сирі горіхи – при обробці вони втрачають частину корисних елементів. Можете додавати горіхи в овочеві салати, робити з ними соуси, наприклад, песто, або вживати без усього. У будь-якому вигляді вони будуть смачними і корисними – це питання індивідуальних переваг.

довго зберігаються

Якщо ви заздалегідь купите кілька кілограмів горіхів, то в сухому прохолодному приміщенні вони будуть зберігатися мінімум півроку, а то й рік-два. Радимо привезти їх з відпочинку – горіх макадамія з Азії, мигдаль і фісташки з Європи, а бразильський горіх з однойменної країни. Там їх вартість нижче, чим в Росії, де сприятливий клімат для вирощування горіхів – південь, та й то влітку. З сухих горіхів можна зварити варення, додати їх у мед або в будь-яку страву – від м’яса до десертів.

Сподіваємося, що ми переконали вас в користь горіхів для здоров’я. Вибирайте ті, які подобаються, пробуйте різні – їх асортимент набагато ширше звичних фундука та мигдалю. Ви помітите, як змінилася якість вашого волосся, зубів і нігтів.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code