5 Поширених помилок при виборі та приготуванні каші

Каша – це ідеальний гарнір і прекрасне самостійне страва, яке збагачує організм корисними елементами, заряджає енергією і забезпечує стійке відчуття насичення.

Неспроста дієтологи рекомендують їсти кашу щоранку. Однак вся її користь нівелюється, коли ми допускаємо помилки при виборі і приготуванні.

  1. Помилка №1. Вибрати кашу швидкого приготування
  2. Помилка №2. Чи не помити крупу перед варінням
  3. Помилка №3. Чи не прожарювати крупу і варити в неправильній посуді
  4. Помилка №4. Заливати крупу холодною водою і ставити на сильний вогонь
  5. Помилка №5. Чи не перемішувати кашу і не накривати кришкою каструлю

Помилка №1. Вибрати кашу швидкого приготування

Такі каші містять багато простих вуглеводів, які провокують різкі скачки інсуліну в крові і не дають стійкого почуття насичення. Поснідавши такий кашею, ви захочете їсти вже приблизно через годину.

Ще один мінус полягає в тому, що каші швидкого приготування майже не містять корисних елементів. Справа в тому, що для отримання "миттєвої" каші злаки добре пропарюють і швидкому способом висушують. Після такої екзекуції в них залишається відносно небагато корисних елементів. Останні йдуть тоді, коли вже ви починаєте варити.

На замітку! Білий шліфований рис практично не містить корисних вітамінів і елементів. Тому краще вибирати бурий рис.

Помилка №2. Чи не помити крупу перед варінням

Мити потрібно будь-які крупи. Але якщо ви не помиєте гречку, то навряд чи трапиться щось страшне, так як цю крупу продають відносно чисту. А ось нешліфований рис, перловку, киноа і пшенку – обов’язково потрібно мити.

Джерело фото: pixabay.com

Пшоняної крупи вважається найбруднішою, тому її необхідно мити, кілька разів змінюючи воду. Наостанок бажано ошпарити окропом.

Помилка №3. Чи не прожарювати крупу і варити в неправильній посуді

Прожарювання крупи перед варінням дуже покращує смак каші. Однак багато хто нехтує прокаливанием, намагаючись заощадити час. Хоча займає ця процедура всього 3 хвилини.

Ще одна помилка – варити крупу в неправильній посуді. Якщо ви візьмете каструльку з тонким дном, то каша може злегка пригоріти. Каструлю потрібно вибирати обов’язково з товстим дном.

Помилка №4. Заливати крупу холодною водою і ставити на сильний вогонь

Якщо засипати крупу в холодну воду, то в каші буде багато грудочок. Найкраще висипати крупу в каструлю, де вже кипить підсолена вода.

Джерело фото: youtube.com (канал Кухар)

Якщо готувати крупу на занадто сильному вогні, то вода почне швидко википати, а не вбиратися в крупу. Таким чином, каша може залишитися напівсирої або пригоріти.

Помилка №5. Чи не перемішувати кашу і не накривати кришкою каструлю

У ранковому поспіху ми часто забуваємо про це, і абсолютно даремно. Перемішуючи крупу, ми не даємо їй втекти або "пригоріти", а ще допомагаємо позбутися їй від зайвого крохмалю.

Джерело фото: youtube.com (канал Канал одеської кухні)

Ще одна помилка – не накривати кашу кришкою при варінні. Справа в тому, що велику роль відіграє пар, що з’являється при варінні. Якщо не накривати каструлю кришкою, то пар випарується і зерно не провариться.

Коли ми готуємо кашу неправильно, то позбавляємося майже всіх її корисних властивостей. Тому важливо не допускати найпоширеніші помилки!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code