Всім відомо, що свята – це сезон переїдання. Але ви, напевно, не замислювалися, скільки калорій ви випиваєте за святковий зимовий сезон?
Ми всі розуміємо, адже теплий шоколадний коктейль – це те, про що варто мріяти в холодний зимовий вечір. Але не варто себе перевантажувати цукрово-калорійними бомбами.
Представляємо вам 5 напоїв, які краще обходити стороною або замінити на пропоновані варіанти.
Еггнок
Є грунтовна причина, чому після келиха еггнока ви відчуваєте себе, як після повноцінного прийому їжі. Вся справа в підвищеної поживності його інгредієнтів: яєчні жовтки, жирні вершки і цукор.
Мабуть, він принесе вам більше шкоди, чим всі інші страви на святковому столі. Саме через вміст потужної дози жирів і цукру дієтологи рекомендують утриматися від вживання яєчних коктейлів в якості десерту.
Вживайте прозорі коктейлі, що складаються з одного або двох інгредієнтів, таких як шампанське або Prosecco.
глінтвейн
Так, ми знаємо, що ви п’єте його тільки раз на рік, але він містить занадто багато цукру. До того ж, поєднання червоного вина і цукру є ідеальним рецептом для вбивчого похмілля.
Можете спробувати один трюк. Для того, щоб насолоджуватися святковим коктейлем, приготуйте святкову сангрию з червоним вином, содою, часточками лайма і журавлиною. Додайте за смаком ароматні спеції.
Однак, якщо ви не можете обійтися без глінтвейну цієї зими, замініть цукор невеликою кількістю меду.
Заморожена м аргаріта
Можливо, ви проводите свою відпустку в екзотичних країнах, де в меню пропонується зимова тематична заморожена м аргаріта.
М аргаріта не тільки напхана цукром і штучними ароматизаторами – її обсяг в два рази перевищує дозування звичайного коктейлю.
Замість того, щоб замовити м аргаріту з солодкою суміші, попросіть приготувати її при вас, змішавши текілу з соком лайма. Для смаку додайте трохи звичайного сиропу.
Ви також можете кинути ягоди журавлини або граната в свій коктейль. Не забудьте про сіль!
теплий ром
Що робить цей напій таким смачним? Олія. Багато вершкового масла.
Класичний рецепт коктейлю передбачає додавання такої кількості масла, з якого можна було б спекти цілу партію печива.
Якщо ви і правда хочете побалувати себе гарячим масляним ромом, спробуйте трохи змінити рецепт.
Скоротіть кількість масла до 1-2 ложок, додайте спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх) і влийте трохи яблучного сидру. Він має властивість скорочувати кількість калорій.
Ви також можете спробувати коктейль гарячий тодди, у них дуже схожі аромати.
Пряник з мартіні
Цей напій, в принципі, більше схожий на десерт, чим на коктейль. У деяких рецептах значиться кремовий лікер або навіть морозиво. У будь-якому випадку він перевантажений цукром і непотрібними калоріями.
Базовий смак коктейлю – звичайний імбир. На щастя, ви можете отримати той же смак від класичного московського мула. Традиційно приготований з горілки, лайма і імбирного пива, московський мул має менше інгредієнтів і калорій, чим щось з «пряником» в назві.
Тепер ви точно не впадете в цукрову кому!